Anotace: ...
Vysvitla naděje
slov vyřčených v dešti
zaťaté pěsti
povolily ve svárech zloby
lásky hroby
ožily vzkříšením empatie
a unášeny křídly laskavosti
odnesly
vstříc novým přátelstvím
osobnost lepších zítřků
Děkuji ti za vyjádření..moje věci mají vždy smysl pod povrchem...někdy ten pravý vím jen já, ale zkoumavý čtenář lecos pochopí:-)
RM.
26.03.2013 16:15:49 | Robin Marnolli
Na dobré básni, jako na každém dobrém umění, je často kouzelné to, že v ní jsou skryty i významy, které se rodí mimoděk. Dílo vlastně žije už nezávisle na svém autorovi, jen on ví, co tam vložil, mnozí tomu mohou rozumět stejně, ale také nemusí. A není to podle mne na škodu.
Kdysi dávno jsem se ptal jednoho francouzského choreografa (Bruno Genty), o čem vlastně je jeho představení moderního tance, které jsme právě viděli. A on mi odpověděl, že je o tom, co si v tom diváci sami najdou. Že to samozřejmě vzniklo z nějaké jeho konkrétní představy, zkušenosti, ale schválně ji nezveřejňuje a baví ho zjišťovat, jak si to vykládají diváci. Takže jsem vlastně já nakonec musel autorovi říct, o čem to pro mě bylo :-D Tenkrát mi to přišlo trochu podivné, ale časem jsem ho snad pochopil...
Myslím, že se to dá vztáhnout i na poezii, i když asi ne na všechnu... ;-)
26.03.2013 19:58:57 | Amonasr
Přicházím Tvým věcem čím dál víc na chuť, není to většinou na jedno rychlé přečtení, ale baví mě prozkoumávat ty neprvoplánové zasuté významy ;-)
Jen ty "lepší zítřky" mohou u nás starších vyvolávat podivné konotace... Ale nic proti tomu - vy mladí máte právo vracet zprofanovaným slovním spojením jejich původní obsah ;-)
26.03.2013 14:36:17 | Amonasr