... a ticho rozlomilo ve dví
myšlenky prázdnem poskládané
dané na rozdrcení chladem
jak bezdomovcův šat
Pralinka zhořkla v nádechu zastaralém
proč létem nevoníš mi tak.?
Jak voda z řeky ve večerních tónech
když rybka vlnku hbitě načechrá
Jak vanilkový tabák tam v bistru u nás v domě
když tiráci jsou dlouho na cestách
Či jako kůže koně v trysku žhnoucí
potem a prachem všech uběhnutých cest
Jako ta mušle vydaná z mořských hlubin
co o kámen jsi brousil... vzpomínej
Život za jízdy právě rozdal karty
prý Černý Petr kufry rozkládá
Řekni, že v pět si na dvě zase spolu zajdem
a nebude to z louže do bláta...