Anotace: ale i ta pravdivá umí zranit
krycí jméno - pravdomluvná
do očí kalných upřela svůj zrak zornice nehybné
tvář zdá se
stála mrtvé soše vzorem
a teď se snaží zbavit
koridorem lží když spěchá
nálepky z dávných dob
napříč časem
vetchá schránka na dojemná psaní
slzy vhání
těmi to začalo - slova se vryla do paměti
prokletí kouzla prvních dnů
dějí se ti
ty samé věci
jako když šelma vprostřed svého lovu
zas a znovu
obětem drápy zatíná
a ty osud tak jak ti byl určen
proklínáš