Není, ach není, co bývalo
jak mnohá babča ví a i děd
většina makala za málo
nebylo tedy co závidět
pouze pár elitních soudruhů
mělo se nad všední poměry
Vaškové pomohli od dluhů
všechno je otázkou důvěry
děkovné dopisy do nebe
za milost zlodějnám za Gusty
vší lásku, Vašku i pro tebe
že mohou snídávat langusty
namísto guláše v arestu
Smějí se dělnictvu z paláce
svítí mi střechami na cestu
když za tmy peláším do práce