BÁSNĚNÍ
Anotace: Droga nemusí být jen návyková chemická látka, ale i lidské zájmy, potřeby a touhy.
Básnění
je - není droga?
Na to asi nikdá
odpovědět se nedá
což není žádná škoda
Vezmeme to zkrátka
Začneme-li již shora
básnění je jak droga
Tedy návyková "látka"
Básníky nikdo nenutí
zpívat třeba o labuti
Psát stále dál o žití
o lásce také o smrti
Někdo jen tak napoví
hned se mazlí se slovy
Myšlenka pak za chvíli
už je v nové košili
Oni nejlíp vidí svět
co v přírodě se děje
Dva měsíce žije květ
řezané části orchideje
Vrátíme se na počátek
Básnění je stále svátek
A když o něco zpátky
jen splácíme splátky
Přečteno 297x
Tipy 1
Poslední tipující: kolemjdouci
Komentáře (0)