VZTAH K BÁSNÍM
Anotace: Bylo mi otištěno přes 500 příspěvků. Čas, abych v rýmech vyjevil svůj skutečný stav k básním a ukázal, jak se léty ledacos mění.
Vzpomínaje dob školních let
pro mne byl to zvláštní svět
Neměl jsem vůli ani kázeň
naučil se - ni jednu báseň
Co nepostřehl při výuce
mám-li celou pravdu říct
učebnici pak neměl v ruce
Nedoučil se tak zhola nic
Pak v hodinách zkoušení
stres střídal duše mučení
Myslel jaký vymyslel trik
Časem byl už neurotik
Některé verše jak válek hřmění
trvale vnikly do podvědomí
Co jeho ovlivnilo často nejvíce
byla tato i když ne svatá trojice
„Radu dá ti každý přítel
nikdo však mouky pytel“
„Však na pány
v krytém voze
také někdy vtrhne
Jednou se jim
kolo zláme
jindy zas vůz vrhne“
„Až se tobě ruka bude třásti
synek koryto ti udělá“
Na sklonku života z ničeho jen tak
i u mne dostavil se básnický přetlak
Však nevzlétl jsem – to všichni vědí
Zůstal na zemi – básník denní šedi
Má volání však těžko co kde změní
Přečteno 401x
Tipy 1
Poslední tipující: Robin Marnolli
Komentáře (3)
Komentujících (2)