58/100 ..nepodceňujte stáří
.
.
.
"hejbni tou smrtí"
ozvalo se za ním
šedivý muž se polekal
počítal schody
tak jako vždycky
a tuhle talk show
nečekal
pomalu otočil
znavenou myslí
pohlédl mládí do očí
s pocitem brouka co vidí botu
šlápne ?
a nebo překročí ?
zdržuješ
zaber
ty křehká schránko
jsi cítit stářím
já spěchám žít
tak koukej splynout
jak tega se zdí
nebo chceš trochu postrčit
snad aby dodal
převaze grády
vyslal hned před sebe
zavřenou pěst
zvolil tu špatnou
posléze zjistil
ze všech cest
prohrábl stařík
zbytek svých vlasů
uchopil pevně
dřevěnou hůl
a pak se v pohybu
pěstěném od dětství
ve víru boje
rozplynul
mladík se kácí
zem je mu malá
neví kde dole
nahoře má
ruka co trestat
z rozmaru chtěla
ve zvláštním úhlu
zlomená
Přečteno 468x
Tipy 16
Poslední tipující: Miriska, VEDz RVAHEs, Radhuza, Inna M., Elisa K., Amonasr, chci_uverit, Jan Voralberg, Robin Marnolli, ...
Komentáře (9)
Komentujících (3)