Zem, která podléhá vidině
pravda je ukrytá ve víně,
jak praví staleté poučky
popadnout transparent do ručky,
až žije ten nebo ne onen!
s úsměvem upadnout do kolen,
myšlení provází starosti
myšlení je věcí vrchnosti,
my máme starostí nad hlavu,
vítr se opírá do davu,
obrací korouhev k Edenu
lhostejnost podpírá nezměnu,
nečinnost zalitá půllitry,
zasutá úvaha nad jitry,
uvolní pazoury extrému
až doba nazraje na změnu,
začne to znovu