Anotace: Deprese se skloňuje současně asi v ve dvanácti pádech. Tohle je jedenáctý
les...
jak často dřív
jak málo dnes.
to stáří
i když se svěže tváří
a živě - tak to bývá
že únavu skrývá
za vtipných (snad) slůvek pár
za vlajku humoru
z níž zbývá zbledlý cár
z Alzheimera, cirhózy, tumoru
a přece
když vstoupí do lesa
či sestoupí k řece
srdce mu zaplesá
a je mu blízký každý kámen
mravenec a jehličí
nekoná se ámen
a dlouží život jepičí
poznatek z praxe:
místo profylaxe
účinný bývá
guláše talíř
a dvě či tři piva
a je ti všecko jasný
život je zas krásný
a vyčistí se lebka
než přijde
další depka