Mám sen, víš?
Je maličkej, tak maličkej, že ho jen stěží
držím za ruku.
Má všechno, co má sen mít, něžný úsměv
a náruč, do které se celá schovám
aby mě nikdo nenašel
když chci být jinde
a přitom se vejde do kapsy
kalhot zapomenutých
na plovárně
Jsme jako malé děti, všude si s sebou nosíme svoje sny
vycpané vatelínem
s očima z knoflíků
s vůní ztracených prázdnin
a nalezených pětikorun.
Všichni doufáme, že se na nás ten náš sen jednou usměje
a potom zmizí
aby mohl být skutečně.
A každý nesmim, nemůžu a nejde
je malá vražda plyšovýho snu,
který už nikdy nikoho neobejme.
Mám sen, víš?
Je krásnej a sladkej a voní jako
čokoláda a vanilka
les a tráva
déšť a mokrý vlasy
a polibek.
Mám sen.
Je skoro jako ty
jen ještě není
doopravdy.