Anotace: číhá
doprostřed místnosti dopadá
ospalá záře hořícího keře
díky nedůvěře v časy minulé
váhám
já býval první tam kde se to dělo
jen slovem přispět
zvýšit hlas
či zcela výjimečně když se ublížilo
kosti lámal
jednou se v zatáčce obtočil po kmeni
snad pouhá náhoda
pohmožděn v rameni
((nemluvím o štěstí
už se mi smáli))
a tak ho soukám ven
říkám si …. dá-li
bude žit
naoko zbaven vědomí
leží
na čele zasychá sražená krev
po tepu ptám se
co pumpa
..ježiš..
že já se neučil
cloumá mnou hněv
pak celé souhvězdí
kolem mi v rotaci
trnovou korunou
obtáčí spánky
za zorným
za polem
světla mě lákají
rudá jsou, brzdová
jízda bez pozvánky
došel jsem domů přemýšlel o snaze
trhat vždy nezralé
pomocné ruce
dřív dobrý pocit býval mi odměnou
teď jenom zmateně buší mi ….
doprostřed místnosti dopadá
lhostejnost v dýmu vysušených trámů
sám sebe vidím
topím i vznáším se
..dá-li..
snad vstanu