Venušina socha
Anotace: ... podstavec Venuše, co nedbá o duši, ale dbá o duše ...
Tato zem, plná zmatků
provází pověst mou,
je plná zvratků
jak marioneta na drátku.
A pak, když rozum přehluší,
stane se, co nikdo netuší
a složí dary k nohám Venuši.
Tak řekněte, co mi přísluší,
když nedbám o tělo i o duši?
Komentáře (0)