Anotace: Už sám nevím, komu konkrétně to bylo určeno, pokud to bylo vůbec někomu konkrétnímu určeno... Ale to není důležité - podstatnější je, o čem to je...
Sbírka: Retro ze šuplíku II.
OTAZNÍK
Zeširoka otevřená víčka
a v jezírcích očí třpyt nebe
Nevím... až příliš zoufale nevím
Byl to můj znovuzrozený smích
nebo jsem si představoval tebe?
Smutek je radost kořeněná vínem
štěstí škodolibě skryté v cizích dlaních
Je to slza zkamenělá v mozku
nedokončený žal za mrtvého přítele
nebo láska která sama za sebe se stydí?
Smát se nebo nesmát nad sebou
předevčírem vloni před deseti lety
Čím je v nás víc tím je nás o to míň
Za každý kousek sebe se tvrdě tvrdě platí
a ještě by tě leckterý chtěl soudit
Nemám rád silná slova
Často páchnou přetvářkou a sebeláskou
a bývají stejně hloupá jako jejich autoři
Proto mi dovol abych místo nich
uvedl na závěr jen
?
Praha, 1984 (?)