Anotace: Ze sbírky: "Andělské tváře" - Jedna ze starších předělávek, i když v tomto případě se jedná o hlubší předělávku starší básně :-).
Sbírka: Andělské tváře
Cesta do nikam
Navenek tvrdý jako skála,
své city za optimismus a humor
schovávám.
Kariéru buduji,
žiji si dle předpokladů,
materiál hromadím
a myslí srdce zrazuji.
Ať dělám, co dělám,
ať nakupuji, jak nakupuji,
ať vydělávám, jak vydělávám,
ať snažím se, jak chci,
tam v hloubi mysli vím,
že cesta ke štěstí
to není…
***
Navenek tvrdý jako skála,
kariéru buduji,
ať dělám, co dělám,
stále mi schází
…
Tak dál kráčím životem
svou cestou do nikam.
A před štěstím a láskou
nevědomky
utíkám.