mám ráda stáří
mám ráda stáří
vidím v něm moudro prošlých let
vidím v něm pokoru z nedosaženého
vidím v něm lásku z přijatého
mám ráda stáří
pro jeho vrásky v srdci
pro jeho smích v očích
pro jeho smíření v chůzi
mám ráda stáří
jeho spravedlivost, kterou zjevuje svým dětem
jeho trpělivost, kterou ukazuje vnoučatům
jeho odpuštění, které rozdává na každém kroku
mám ráda stáří
pro svou bezmocnost, která mě proměňuje v toho, kdo může pomoci
pro svou zapomnětlivost, která mi pomáhá spoluhledat
pro svou nesoběstačnost, která mě učí nebýt sobeckým
mám ráda stáří
ukazuje mi, jak vzácný je čas
ukazuje mi smysluplnost života
ukazuje mi sebepřijetí
mám ráda stáří
vůni jarních snů
ošatku podzimního ovoce
zasněženou krajinu ticha
mám ráda stáří
jeho nastavené zrcadlo
Přečteno 584x
Tipy 4
Poslední tipující: Amonasr, Radhuza, poeta, mikrojimbo
Komentáře (2)
Komentujících (2)