Čechové jsou národ dobrý!
Nešťastný, jenž v nouzi lká,
pomluvit, kdo slují obry,
nejlíp ještě za tepla,
byť i Čecha nepřítelem
nešetří Čech jeho vin,
jde do toho celým tělem
za podpory lihovin
Sbor
Věrný syn i bratr náš
dobré Čechů srdce máš!
v Berlíně či v Moskvě stáž
z temných hlubin vyvěráš
Čechové jsou národ věrný,
věrnost jejich první čest,
talent přežít nadprůměrný
bez ohledu na pověst
Čechové jsou národ statný,
nepřemožen český voj,
vždy připraven na stoj spatný,
vždy připraven změnit kroj
Čech kde stojí, krutá bitva
tamť, i mnohý slavný čin,
žádné Finsko, žádná Litva,
natož rebel bez příčin
Bůh můj - král můj - vlasti moje!
poslední je Čecha vzdech,
prodá všechno, od orloje
po vlastní hrb na zádech
Věrný syn jsi Čechů kmene,
věrný bratr bratřím svým;
brečíš v knajpě do Pramene
nad jiného bohatstvím
České hory - české doly -
české luhy - český háj –
Čech má zálusk na cokoli
i co jiní nestíhaj
Čechové jsou národ vzdorný,
v sadě skví se jara květ,
smějí se i z hladomorny,
když je pustí, chtějí zpět