Anotace: Tenkrát ještě tak mladý a už tak vystresovaný... ;-)
Sbírka: Retro ze šuplíku II.
STRES
Jako když sépie roztáhne se v rybníčku
Jako když černý pavouk opřádá mi oči
Tak na mne dnes sedl den
Tak na mne dnes smutek doléhá
Lidé se na sebe tak mračí
mračí
A jejich smích zní nějak divně
pošetile
vztekle mračí se dnes den
Jenom spěch a všední den se neunaví
Jsou tu tak naráz
rychle a spěchají
spěchají
Nedýchej vydechni nadechni protlač se
pospěš si a nezmeškej
nezmeškej
Denně stovky skladeb život přináší
den je interpretuje na nástroji nejosvědčenějším
nervy nervičky brnkají
kvičí
usínají
A ty nesmíš musíš můžeš a vydrž
vydrž
Čeká tě krásný odpočinek
Za deset dvacet padesát let či dní
Již žádný spěch a chvat
Už nikdy
Ty si ten odpočinek zasloužíš
Vidíš
jak ti jej ostatní závidí
Pláčí
Zavři pomaloučku oči a spi
spinkej
Praha, 1976(?)
http://www.youtube.com/watch?v=2HDBfE5CosI