Hřích má svůj stín,
jde přede mnou, slunce pere.
Má tvář a v duši splín,
tvář anděla, srdce z kamene.
Jeho dotyk mrazí i pálí,
propletené prsty ve spěchu.
Cesta z trnů růží,
je mu ze mě do smíchu.
Říká skladká slova, v očích ďábla,
lehký jako pírko, hlavu v klín.
Pokladá křídla padlých na pekelná mola,
tak nech ho být, vždyť je to jen stín.