Jen skloňte hlavy níže, když Vám to nakáží,
na ústech máte mříže a v srdcích závaží,
Vám ďábel rány líže a prosypává solí,
ten, jenž se bojí kříže, duši dá za cokoli.
Směnkami platíce odpustky,dáváte pravdě mat,
pohřbívat srdce s ostatky, být sami sobě kat
platíte vlastním zrakem, žoldem je slepota,
v jazyku rozeklaném Vám hnízdí nicota.
Podetnout starou vrbu, nasadit klokočí,
hrát stále tutéž chybu, když mocní poručí
v ruletě padá lichá, jehňátka nevinná,
vítězem strach a pýcha, jež mečem utíná
zbytek člověka
Emocně, a tak výstižně,a krásně je ta báseň napsaná,líbí se mi moc,a četla jsem ji více krát za sebou,dávám tip,a říkám i já takové znám,o to více nemohu oči odtrhnout...a čtu znovu.
10.09.2013 09:09:14 | azulka
hmm..tohle dost úderný
takže perfektní;-)
09.09.2013 20:26:02 | xoxoxo
Povedená, hodně rázná, ale líbí se mi. Poslední strofa se mi jeví jako nejzdařilejší.
09.09.2013 14:40:09 | Miro Sparkus