Anotace: To moje okno tenkrát mohlo být jen na koleji. Ale jinak vlastně kdekoliv a kdykoliv... ;-)
Sbírka: Retro ze šuplíku II.
OKNO
Výhled do světa mi rámuje
špinavé okno v přízemí
Proti bíle tónované obloze
strom na mě listy třepetá
dva jeřáby rameny lomí nad stavbou
Obrazu vévodí temný obr v sousedství
a občas na mne mrkne některým
z desítek svých očí
Lidem s nimiž o sobě nic nevíme
se také někde mé okno do obrazů zalévá
když na skromné místečko
kouzelný štětec světlo smočí
Praha 1978 (?)
http://www.youtube.com/watch?v=Qg6fM_n50Io
Ze života. Připomnělo mi to Nerudu. Dobré.
02.10.2013 15:04:25 | VEDz RVAHEs
Zvláštní postřeh, donutils mě přemýšlet o Nerudovi... ;-) Děkuju za milou návštěvu :-)
02.10.2013 15:08:29 | Amonasr