Popelčin oříšek, duhové okruží,
rozlousknout něhu a položit do růží
tepoucí štěstí zrození,
po stezkách kráčeje bez trní.
Po cestách posbírat oblázky lásky,
rozeslat na všechny adresy,
polibek namísto poštovní známky,
jitru psát milostné dopisy.
Noc vzplála dvěmi hvězdami,
Tvůj úsměv připlul po měsíci
a zázrak, tak jak zdá se mi,
Je život skrytý pod čepicí
v Popelčině oříšku