Za závojem
znaveni temnotou
jak pramen z hlubin vyvěráme
dočasnou slepotou
za závojem mlhoviny se hledáme
zasaženi temnotou
slepotou vůdců a generálů
jež se nepletou
přes míru lijeme do pohárů
vyvrženi temnotou
do nitra všech svých dní
do buňky nejposlednější z posledních
dál pyšníme se slepotou
***