Anotace: -
Puntíkatá labuť
mi po břiše pluje
jí fialové peří
vítr nerozduje
Puntíkatá labuť
po těle mi pluje
peřinu nezčeří
když se zamiluje
Stvořil jsem ji z rozmaru
nevinnou a křehkou
ne však z křídel komárů
ale přec tak lehkou
Druha já jí tradičně
šiji přímo na míru
ležela tu zbytečně
druhá půlka papíru
Rozeznáš je od sebe
když pominu vlečku
pouze podle zobáků
on na něm má tečku
Nepoznaj' ty labutě
když si tiše hrají
že mají jít na kutě
čas udělat hají
Nechám si je u sebe
budu s nimi spát
zaklepem dnes na tebe
pojď si ve snu hrát
A ráno pravda vyjde ven
tys byla zase pouhý sen
prosím, zas do doby mě vem
kdy probouzím se s úsměvem