Barbařin úplněk v nemocnici
*
Sestřičky bílých sestřiček
a Ty Barbaro mezi nimi
mi nasněžili do víček
kdepak jsi jen kde mezi nimi
ležím tu sám sám mezi stíny
mezi sténajícími nemocnými
kde jsou Tvé oči plné hvězdiček
Tvé oči neznající viny
Petruško Lubko Evo Káťo
člověk míní a pánbů mění
proč stojíme vám vůbec za to
zdraví nebudem jako jiní
přijdou bolesti rozvaliny
Petruško Lubko Evo Klárko
nechci se ztratit mezi stíny
i úplněk je dnes tak jiný
Čekám Tvé oči Barbaro
slova Tvé hebké slovenštiny
když popřeješ nám dobrou noc
pak úplněk je zcela jiný
večernice pod ním jen zářně kvete
Tvým očím jasným podobá se
ode dneška jsi Zornička
léčivá Barbaro v horkém létě...
*
Přečteno 446x
Tipy 25
Poslední tipující: Dimitrij Francheskoli, snupicek, Isquieasuus, Gabrielle, tato22, čarodějka07, enigman, Květka Š., Radhuza, Já Esther Ruth, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)