Nejosamělejší
Anotace: Překlad básně F. Nietzscheho "Der Einsamste"
Nyní, kdy den
se naplnil a znavil, a potoky vší touhy
zurčí novou útěchou,
též všechna nebesa, zavěšena ve zlaté pavučině
ke každému zemdlenému mluví: "budiž klid!" -
proč neztišíš se, temné srdce,
co nutí k běhu zesláblé tvé nohy....
koho tak dlouho očekáváš?
Přečteno 326x
Tipy 4
Poslední tipující: enigman, VEDz RVAHEs, zdenka
Komentáře (2)
Komentujících (2)