HASIČI
Anotace: Truchu humorně i vážně o hasičích. Pozornosti si zaslouží vždy.
HASIČSKÁ ZBROJNICE
Co podstatného je na ní
mít jen moderní vybavení
Že hasičské zbrojnice
diví se všichni velice
nejsou pro parádu
udržovány v chladu
Jako studený odchov
Teď k tomu pár slov
Aby upnuly mysl
v tom slovním žáru
je to asi nesmysl
těšit se k požáru
HASIČI
aniž se tak tváří
každý to ani neví
po zdravotnictví
hlavní záchranáři
Žít dnes postaru
nikdo nemá páru
nutit ohřívat se
jen při požáru
Snad bychom se i dohodli
na přiměřeném pohodlí
jejich výstroji a zbroji
především ať to moc nestojí
Snad se dočkají ty ženy muži
nepostradatelní v celém systému
co denně nastavují svou kůži
vysílání rozhlasu k oslavě stému
Komentáře (0)