Děti ztracené generace
Od mala, malá a malý,
křičeli, plakali, dokud nedostali,
všechno co chtěli a ve zlaté míse,
pak ať rodiče nediví se.
A chcem se bouřit, a chcem vidět změnu,
„není to v nás, je to v systému“,
a pozornost naše, rozbitá na kusy,
a vlastní psychika se nám hnusí.
Není to lehké v lehkosti najít,
proč se v životě máme snažit,
a proč narovnat svá ohnutá záda,
nemá se rád a nemá se ráda.
Přátelství je sociální status,
a dá se koupit, komentář za kus,
a ikdyž s kým chceš denně mluvíš,
stejně jim vážně nerozumíš.
A máme se fajn, máme se skvěle,
a kam tohle všechno spěje je nám u prdele,
a když jsem na dně, tak pustím další díl,
seriálu, kdy city jsou „real“.
Útěky do světa fantazie,
znáte to, na práci mě neužije.
A než se naděju bude mi dvacet pět,
a řeknu „kámo, někdes to zplet“.
Všechno jde rychle, změnila se doba,
vím o tom já, víme to oba,
že pro nás nová droga prokrastinace,
jsme děti ztracené generace.
Výstižná a hezky napsaná báseň že života v betonové džungli... Vím o čem tu píšeš.. hezká báseň
19.05.2024 00:24:12 | ToxicVerun