Anotace: .
Dívám se do tebe a vidím mlhu,
jen tu a tam jasnější obrys, náznak tvaru, nic víc.
Rozsvěcím, stoupám si blíže,
chci prohlédnout.
Stojím nehybně,
ale stín přede mnou se hýbe.
Škelbím se a roním slzy,
ale můj obraz se mi směje.
Nebaví mě, štve mě,
jak neposlouchá...
Vzteky do něj praštím
a všude samé střepy.
Leč zrcadlo je netknuté,
to já jsem na tisíc kousků.