bonbóny bývají sladké, ale taky kyselé
bolí mě zuby z těch gumových
mám ráda čokoládu rozpuštěnou v čaji
ale musí být hořká
už je tu zase to počasí,
kdy holé větve stromů narážejí do sebe
a je to ten zvláštní tlukot, jako u srdce
člověk by pak jenom spal nebo brečel
děti to mají stejně nejlepší
řízla jsem se do prstu
trochu jí to trvalo, než začala téct
nemělo by se spěchat s rozhodnutími
a chyby bych nejradši zakázala
taky se to dá svést na osud
ale kdo dneska v něco věří?
mít tak peří jako krkavci
černá tolik uklidňuje
a všichni stejně žerou mršiny
protože přes mrtvoly se nejlíp chodí
to ví přece každý
někdy se přistihnu v údivu
jak lidé málo cítí přítomnost vesmíru
na mravence by se taky nemělo šlapat
ale zlo prý vždycky prohraje
tak k čemu je snažit se o trochu empatie
když každý hledí jen sám do sebe
já našla chaos
mám raději filmy se špatným koncem
kéž by si nikdo na nic nehrál
a já taky
mraky nejsou jenom na déšť a oči jenom pro pláč
kdysi jsem znala ten odraz v zrcadle
ale pak všechno chmýří z pampelišek odlétlo
a mně se chtělo křičet, když nikdo nenaslouchal
nikdo nikdy není tam, kde by měl být
proto nikdy neříkej nikdy, pamatuješ?
mýdlová bublina vždycky praskne
ale zanechá v duhovce trochu duhy
má aura už ztratila všechny barvy
další velryba zemřela hladem z ucpaných střev igelitovými sáčky
copak je každému všechno vždycky jedno?
ano, tobě ano, já vím
zkusím dýchat zhluboka, až mi budou praskat plicní sklípky
a budu se usmívat na lidi, co se mračí
protože pořád si říkám, že život je jen jeden
a tím si lžu, když karmu jsem si podělala právě v tom minulém
když se budu snažit, mohlo by to být příště lepší