DLHÉNOCE - VÁNOCE (2/2)
Anotace: Známí přátelé - prosím čtete - mé rozjímání - pozdrav i přání
Tvrdí cizí tak zdejší
neznámý i přítel
s vánočními verši
roztrhl se pytel
„Nebyl jsem v Toledu
ani neupadl na ledu
však mnohé již zažil
pro vás i koledu složil“
NOVÁ KOLEDA
Bohužel jen jednou v roce
nejkrásněji svátky vánoce
Možná budou jiné než bílé
láskou protkejme ty chvíle
I když budou třeba zelené
ať jsou šťastné tak veselé
Na Nový rok o slepičí krok
mít tak vánoce po celý rok
BEZ PRÁCE ANI VÁNOCE
Nevěří však ani naši
co vše práce obnáší
vyrobit za chviličku
štolu nebo vánočku
Napětí v potu obě tváře
jiskra v oku z pece záře
Pečení máš-li i za koníčka
je to milé - přesto honička
Komentáře (0)