Anotace: Ve snaze, zvýšit si adrenalin v krvi, není prostor na vážení hodnoty života.
Člověk obklopený cyniky
si stále hledá viníky
a hlavu plnou zlosti
má prý vinou společnosti
přitom lék na každou skepsi
počívá v sebereflexi
jen se vina špatně připouští
dokud nedržíš prst na spoušti
a když peníze a štěstí
stále chodí ruku v ruce
tak i revoluce
shora
je jen bitvou o sponzora
ten když ze soukromé lodi
potom halíř lůze hodí
jak se zdá je zcela normální
ten halíř zkapalnit
Jsme znuděnou generací
postrádáme motivaci
vše, co víme, spláchnem vínem
a následky neřešíme
někdo potom - z dlouhé chvíle
prohání si rozkoš v žíle
trocha šťávy do oběhu
dusí v těle zbytky hněvu
a co nedokáže droga
zvládne pedál do podlahy
k čertu s vrahy
to jsou fámy
katem jsem si jen my sami
snad příliv adrenalinu
umí sundat nohu z plynu
dřív než tupá rána do hlavy
ten příliv zastaví
Ona snídá
a poslouchá tvůj hlas
říká "zanechte mi vzkaz"
a doufá
že až přijde její čas
možná uvidí tě zas
V honbě za vlastním zničením
se i malá snaha cení
a tak abys nabral body
skáčeš do neznámé vody
víš když kýveš se na hraně
nejsou zapotřebí zbraně
ale stačí špetka strachu
abys nevyšel vstříc krachu
jenom zamyslet se nad tím
jak je každý život cenný
jenže posilněný
rumem
rozum setká se s útlumem
ani cizí zkušenosti
nedokáží rovnat kosti
přitom dávno jiný utonul
když taky chtěl být "cool"
Viděl jsem kdysi fotografie z "kuriózní" sebevraždy, kdy si dotyčný nebožák sťal hlavu vlastnoručně vyrobenou gilotinou. Být katem sám sobě jde ale i bez gilotiny, možná opravdu stačí být "cool"... A kde je písnička...?
29.12.2013 18:22:07 | Amonasr