Za okny tma bledne
noc povídá si s ránem
jen pár hodin a tiché město
přikryto bílým lánem
Ostré rysy střech a komínů
havrani k zemi se slétají
bílé stíny z vlažných snů
vkrádají se potají
Představy včerejší noci
mizí světlem ostrým
všude bílo a den a vločky
létají pocitem prostým
Však zdá se mi že cítím
jarní vůni vzduchem
která voní kvítím
a nebo tvým dechem
V mrazu horko srdce hřeje
květiny pod sněhem ryzí
led a vločky všechno taje
tím žárem zima mizí