Myslíš, že víš, co je prokletí?
Že víš, jaký je to jed ve tvém pití?
To se holka milá pleteš
chceš něco vědět? Je to veteš
Když zůstaneš sama
bez objetí známých
jak dřevěná panna
z rukou vrátných
Když svět kolem zčerná
křičí se: apokalypsa
zůstaneš své vlasti věrná?
Nebo zradíš lehce, jak se díra dělá?
Když zrádci vyzradí ti vše
co bys vědět neměla
slyšíš? Klepe na dveře?
Ta černá, bezejmenná zrada
Opravdu víš, co se děje?
Miliony úmrtí
a krutá vláda pořád spěje
- tohleto je prokletí.
Na mne je v tom pro báseň sice moc otázek, přesto ale obsahově zaujalo.
21.01.2014 22:51:31 | Robin Marnolli