Anotace: Před 10 lety jsem skládala tuhle básničku pro dědu...Dnes po 10 letech znovu složím nějakou pěknou. Doufám, že tuto předčí :)
Proč jsme se tu všichni sešly?
A to každý z nás?
Jarda slaví šedesátku,
proto sezval nás.
Libňatovské noviny:
V čtyřicátém čtvrtém roce,
dvanáctého února,
v Eflerově rodince
se odehrála sláva
narodil se kluk jak buk
jmenoval se Jára.
Jako dítě nebyl sám
sourozence má,
Elišku a bratra Vláďu,
„bože“ ten se má.
Jára roste, cíl už má,
elektro školou dospívá.
A hle?
Láska roste, Amor střílí
v Járově srdci Jaruška sílí.
Životní láska
manželkou se stává,
ona je ta pravá,
vždyť 38 let už s Jardou setrvá!
Jaruška Járu rázem mění,
jen manželem už není,
syn Jára se mu narodil
a v tatínka se tím proměnil.
Za dva roky pár už mají,
dceru Šárku přivítají.
Nový byt a další dcera
v Úpici se narodila
benjamínek Léňa.
Jako otec nezklamal
se školou vždy pomáhal.
Děti dobře vychovával
do života rady dával.
Než se manžel – taťka nadál
životních radostí je tu nával:
Děti z hnízda vylétají,
dobrý důvod k tomu mají,
Jardu dědou udělají.
Manžel – taťka – dědeček
života si užívá,
vnoučátka už rozmazluje,
a věk přitom nevnímá.
Vitalitu vnoučci cení,
prázdniny s ním plánují,
pro dědu nic těžké není
vždyť se hezky radují.
Celý život dokazuje,
že je dobrým člověkem.
Synem, bratrem,
manželem a otcem,
taky dědem vnoučatům.
A tak všichni přejeme Ti
ke Tvým šedesátinám
hodně zdraví, štěstí, lásku
a životní pohodu,
pro tu druhou šedesátku
máš přec plno důvodů.
A tu druhou šedesátku,
ať ve zdraví užiješ,
to Ti přejí všichni blízcí,
až si s námi připiješ.