Anotace: <p> </p> <p style="text-align: left;" align="center"><strong>Se skrytou touhou po...
Se skrytou touhou po stopách náklonnosti
Už hezky dlouho sám v sobě dusíš zlosti
Tiše se modlíš ať noc vystřídá ráno
A zlost ve svém srdci jsi zaopatřil bránou
V zoufalém boji o kapku něčí lásky
Sebe se bojíš a proto střídáš masky
Na struny brnkáš všem píseň neohranou
Máš cizí roli, sám postavil ses stranou
Nehledáš se, to radši obelháváš duši
Bojíš se svou vnitřní smlouvu se lží zrušit
Myslíš, že tvá pravda pro ostatní není
Klopýtáš sám a bojíš se to změnit
Sundej si masku a sleduj vše, co vidíš
Jak chceš najít lásku, když sám se nenávidíš?
Nežij svůj život s pocitem viny
A opusť svou vlastní sebelítost
Chceš-li napravit předchozí činy
Pak se vždy objeví příležitost
Nepřej si svůj vlastní život zpět vracet
Nacházet je přece totéž, co ztrácet
Nesnaž se ohlížet nazpátek
Vždyť každý konec je začátek
Neměř své činy dle stejného metru
Kterým ti ostatní měří
Chceš-li se vyhnouti černému Petru
Dělej jen to, čemu věříš
Klíč k svému životu máš uvnitř v mysli
Nedovol ostatním tvé karty míchat
V místech, kde jednomu dochází kyslík
Jiný si může uvolněně dýchat
Vyslechni rady, jež dává ti druhý
Ale věř pouze vlastnímu snění
Slunce i déšť jsou příčinou duhy
Tudíž nic špatného prakticky není
To, co dnes jednomu ukrutné zdá se
Po tom ten druhý zas zoufale touží
Proto se řiď pouze svým vnitřním hlasem
A nevyhýbej se blátivým loužím
Nesnaž se měnit okolní dění
Měň pouze směr svých myšlenek
To, co tě trápí, to venku není
Co zničíš uvnitř, zmizí navenek
Moc se mi to líbí. Protože před 30ti lety jsem napsal něco podobného. Fakt. Díky.
24.01.2014 13:45:54 | VEDz RVAHEs