- Anděl -
Já dívku poznal sem, zjevení anděla,
nějakou nelidskou vadou však trpěla,
její tvář zářila, krutě se smála,
když drsně s mými city si hrála.
Noc běží pomalu, myšlenky rojí se,
snad rány hluboké slovem Tvým zhojí se,
rád bych Tě spatřil alespoň na chvíli,
Svou touhu velikou dovedl až k cíli.
Krvavý úsvit svou náruč otvírá,
z anděla stalo se zjevení upíra,
krvavé maso mi od těla létalo,
zjevení strašlivé bolesti nedbalo.
V kaluži krve sním o krásném anděli
oči též vyrvané k bolesti přispěly.
Ta stvůra pekelná tělo mé odnesla
ale má duše v nebe se povznesla ...