Anotace: Báseň o nejednoduchodsti života. Od dětství až po smrt. A přeci si to každý musí zažít...
Život. Každý z nás ho žije,
do tváře nám jizvy ryje.
Většina se je snaží zamaskovat,
a nikdo ne je trochu schovat.
Dítě se narodí vmžiku
a je hned oblečeno v triku.
Triko ušité ze slz života,
nic ho nenaplňuje, jen prázdnota.
Dětství uběhne jako maratón,
a je k němu navždy připjato.
Plnoletí z nás jsou lidé,
jen to k nám samo přibyde.
Stáří se blíží rychlostí vlaku,
jsme připraveni odejít jen v saku.
Dřevěná rakev už čeká k náplni,
jen tuto úlohu však neplní.
Život je pryč, jak když se kamínkem hodí,
vyplouváme na cestu dalekou s lodí.
Nikdo se nestačí ani ohlédnout
a další už čekají až nasednou.
To vše a ještě více všechny čeká,
někoho to zatím leká.
K životu není ještě připraven,
ale někdo už volá:,, Alou ven!"