najhoršie je
že sme osameli
každý na inej strane sveta
ruky ktoré vedeli
nežne hladiť
a telo
ktoré vedelo
tak krásne milovať
stalo sa prachom
ktorý sme uložili
pod studený kameň
naň položili umelé kvety
pár sklených svietnikov
ktoré časom ostali prázdne
/všetky okrem jedného/
často na ulici stretávam
pozostatky tvojich vzťahov
občas niekto spomenie tvoje meno
akoby sa nič nestalo
a mňa to privádza do rozpakov
mám chuť zutekať
a snažiť sa
zo všetkých síl
odtiahnuť kameň
a pridať sa k tebe
čím viac sa usmievam
tým chápem samú seba
ale iným spôsobom
ako vy chápete svet
niekto tomu hovorí
originálny
iný zas blázon
pochopila som
že čas nie je vôbec dôležitý
či je to päť dní
alebo jeden celý rok
nezáleží na tom
koľkokrát sa vymení
na nebeskom plátne
mesiac so slnkom
strata je to neustále