šrouby matky z plastu zátky
úhly pravé
pak zas zpátky
listuji
přesné míry otvory
a taky díry
časté zrady černobílé rady
předpoklady
dovedností trochu umu
méně zlosti
víc rozumu
nějaké ty šroubováky
pro nářadí
poslat ptáky
ty co třídí popel s hrachem
nejsem v koncích šetřím strachem
stojí skříň
a v ní talíř na něm mince
obyčejná
vzpomínka
na ty časy když se záda
ohýbala z lehýnka
k zemi
pro pár drobných cetek
když jsem bídu s nouzí třel
teď mám něco navíc k dobru
tak jsem koupil tisíc včel
postavil jim
hnízdo tiché
za odměnu čekám med
Med bude, a nejen z pláství. I v životě se objeví. Už teď na mě juknul krásně, z téhle tvojí hezké básně. Šrouby, matky, nářadí, Poeta si poradí, jak postavit dobře úl, a štěstí to se přikutálí jak penízek z talířku, přinese ho včelka hbitá zachumlaný v kožíšku. ST :O)
07.03.2014 09:59:56 | Tichá meluzína
Stloukl a slepil jsem prkýnka hubená
snad včelka nasosá
do plástve něco dá
to bych pak s podzimem v grogu se smáčel
přitom med do kádí dubových stáčel
07.03.2014 12:22:31 | poeta
Vtáhl jsi mne do děje, razancí mi zněla, tak pěkně burácela, myslela jsem, že máš kladívko a ona to byla včela:-)
07.03.2014 09:33:46 | básněnka
..jsem včelař amatér..ze slevy roj
..mám na splátky ..holt je to boj
..když za vrátky jsou stromy v květu
..na podzim stočím..těsto hnětu
,..na medovník;-)
07.03.2014 12:06:17 | poeta