dýcham štipľavý tér
vždy keď mi kážu
nadýchnuť sa čerstvého vzduchu
a prehĺtam atómové bomby
päť krát do dňa
keď strkajú mi jedlo do úst
"chce to len čas"
ľudia sa vždy vyhovárajú na čas
lekár bez licencie
s tisícročnou praxou
nie som si istá
koľko jeho pacientov
je vyliečených
mám zodraté topánky
zo svojich vychodených cestičiek
a na nové nemám dosť odvahy
minula som ju na to
aby som ti povedala do zavretých očí
zbohom láska
žolík v rukáve
každý ho má
to viem
niektorí s ním vyhrajú
dôležité okamihy v živote
a ten môj sa mi vysmieva
počúvam ho
vo svojej nádhernej paranoji
keď ticho ma hryzie za živa
každý deň
prevraciam presýpacie hodiny
ten krátky čas
máme na seba
aby som ťa nerušila
príliš často
a keď posledné zrnko dopadne
vypúšťam do otvoreného neba
jedno jediné slovo
deň čo deň
dokedy