vešel jsem do dívčí sprchy
oblaka páry
štěbetání
police plné ručníků
já sycen odhodláním
že vyberu si hospodyni
flexibilní pomocnici
statnou
mrštnou nápadnici
co by se vyznala v jídle
v hradech
zámcích
co v noci spí dle
platných
pravidel, na levé straně
tiše oddechuje
neruší
bytem ladně pluje
a pyžámko má průhledné
a nebojí se v pravý čas
ho sundat
zas a zas
a samosebou usmívá se
...
proslýchá se, že je jedna
potvůrka neposedná
velký oči
vnady
touhy
tu bych moc chtěl
za ní bych šel
na konec světa
a ještě kousek
klidně bych padal
pod ní se vzynášel
nastavil náruč
tlumil pád
.....
zkusím jí namalovat
do písku prstem
a každé zrno zvlášť
položím
vedle sebe vedle tebe
a strážit dnem i nocí všechny odlesky
lomy světla
malé duny velké
sypké tajemství
aby se jednou v hrdle
přesýpacích hodin
tělo na tělo
tiskli
to by pak mohla jiskra
zničeho nic do ještě větší
skoro žáru
chtivé
hvězdy se
a ve výbuchu zrozené
to by pak mohla...
vešel jsem do oblak
a v tetelení
obrysy té pravé
jako na dlani
Jsem fascinovaná prostředím a nedokončeností celé akce... jako bys věděl,že to nejslavnější, co zbylo z hudby, je nedokončené a jenom použil formální tvar pro poezii:-) Obrysy té pravé...fajn, ale jak to (sakra) dopadlo...?
17.05.2014 12:33:26 | Pamína
Než jsem šel na komentář, přečetl jsem si báseň a i když je moje strašně se mi líbí...až se skoro divím, že jsem něco takového napsal...ale k tvé otázce...jak to dopadlo? Já sám nevím, je to takové stále otevřené, jako že stále je ta naděje
že...anebo jen co kdyby anebo možná už není co hledat...no prostě život ;-)
17.05.2014 14:16:18 | poeta
štěbetavá sprcha...a pak jen prach
a úsměv v tetelení...ne nemám strach,
žes do písku neobtisk lásku...
09.03.2014 08:13:41 | básněnka
Tak slibný začátek: »vešel jsem do dívčí sprchy« a on se zcela nenápadně vytratil aniž by řekl nazdar! je to jinak uvěřitelné, tedy dobré, ale to vypaření dívčí sprchy z děje mne zklamalo... (:-D
09.03.2014 07:55:00 | aravara
Jsem si vzpomněl na článek někde "zavolal si prostitutku a přišla jeho budoucí snacha" trochu mě to vyděsilo, proto to rozhodnutí hledat někde, kde slunce osvítí to co je potřeba vidět ;-)
09.03.2014 09:26:57 | poeta