Anotace: Příběh o zbloudilém, v nenávratnu.
Námořník
Zakřivení smyslnosti,
námořníkův obzor,
bouře bez milosti
semele mu vzdor
Neobjevil svět,
jak čekal, že se stane,
pouze oblevu a led,
naděje příliš plané
Naprosto ztracený
na své vlastní půdě,
objevem zmatený,
co s ním asi bude?
Bez posádky,
bez rumu,
bez své matky,
bez domu
Vydal se sám
na cestu zrádnou,
ani nedoufal,
že nenajde žádnou
… zemi zaslíbenou