Anotace: ...
Rozpor léta
Těším se na léto,
miluji teplo,
je ještě daleko,
potem mi steklo
Těším se na léto,
nenávidím jej,
volám Jano, Petro!
ony na mne: HEJ!
Toliko rozptylu,
všude kolem,
alergici na pylu
a já pod stolem
Zavřen a schován,
před světem
uniká mi plán,
i květen
Muži čumí,
ženám k sukním
a prý že umí,
přijít až k nim.
Požádat a oslovit,
o číslo se dovolit
Rozmanitostí léta,
končí tahle věta.