Noc měla tělo
jak saze na malíku zvědavých vět
holub co omylem slét
na parapet
Lár z nízkých prahů
bůžek co jde snad na popravu
strážce všech nití
a popel setý z viržinek
noc měla věnce ze všech dožínek...
Na malíku nemám sazi, ale zvědavou větu - co je to lár? Je mi úplně jedno, že jsem význam toho slova nenašla, atmosféru této dokonalé poezie to nemohlo narušit :-)
05.05.2014 20:20:09 | Pamína
Tahle noc má opravdu lákavou chuť - tak příjemnou, jako jsou třeba mé vzpomínky na viržinka nebo fajfku až na zem jednoho mého dědy či na exotické známky v krabičce od egyptek, nalezené na půdě po druhém dědovi. Co tajemných a dobrodružných představ se do obojího vešlo a podobný pocit mě obestřel i teď při čtení Tvé tajuplně voňavé básně... :-)
05.05.2014 12:43:04 | Amonasr