Anotace: každého dostihne čas, který neúprosně běží
Sbírka: Otazníky aneb jak to vidíme?
Chybí mi den jediný,
kdy bych mohla být tam,
kde býval jsi sám,
tak proč je můj krok líný?
Kdo z nás ničí
vše, co jsme měli?
Nebo příliš jsme chtěli?
Tak vina je to čí?
Chybí mi hodina,
abych dokázala se rozhodnout,
opustit ten temný kout
a neznát chuť hořkého vína.
Což nevidíš slzy?
Necítíš bolest mou?
Spalující, stálou,
co přemůže mě brzy.
Chybí mi minuta,
než oči můžu otevřít
a cítit, že nikdy nechci zemřít,
protože smrt je událost krutá.
Tak když mé srdce křičí
a cítím se na dně,
vyjdu z temného koutu ladně
i když myšlenky tomu příčí.
Chybí mi vteřina,
jak čas je to kratičký,
života kousek maličký,
co ukrýváme stále pod víčky.
28.7.2007