Kozoroh a Panna jsou
horoskopu znamení,
jedno mají společné,
se Zemí jsou spojení.
Přepečlivá hospodyňka?
Žena jemná, akorátní
i svéhlavá Amazonka,
co má na vše názor vlastní!
Ty pod slupkou tvrďáka
romantika ukrýváš,
dokážeš být milý, něžný,
když se nikdo nedívá.
Oba Koně tvrdohlaví,
nezávislí, nároční,
občas trochu náladoví -
naše zpráva výroční.
Prožili jsme chvíle krásné,
že jich bylo, víc než dost,
uzřeli jsme slunce jasné,
hvězdnatou i černou noc.
Osud cesty rozděluje,
ač se nikdo neprosí,
včera v lásce oblečení,
dnes však nazí a bosí.
Tvoje roční číslo pět,
moje zase šest,
překročil jsi Rubikon,
alea iacta est!
Odteď Ti po boku kráčí
Pes věrný až po uši,
já zas Tygru citlivému
svoji duši upíši.