Chytám vítr do plachet
Na rozbouřeném moři.
Hledám proud co
do přístavu táhne.
Kormidlo nastavuji
Na kurz naděje.
Co možná už zmizela
Potopená na dně je.
Dva ostrovy
a já uprostřed .
Zmítán vichřicí
V rukou třes.
Ach ano,
můžu si za to sám.
dva ostrovy,
navždy zbloudilej kapitán.
Kompas se točí
Nenachází směr.
Seká mě do tváře
déšť a beznaděj
Kdy skončí bouře?
Trvá snad už věky
Skončí vůbec ?...