V rodišti skladatele III
Anotace: V rodišti skladatele Janáčka
Život nabývá na významu tam,
kde kámen leží na kameni.
Tam, kde zdánlivě život byl a není....
Před tváří mám vrchol kopce,
za zády nezřetelné úpatí,
rodný dům skladatele Janáčka,
slunce tu a tam cestu pozlatí,
toto místo vnímavého uchvátí.
Téměř hmatatelný genius loci
při pohledu z vrcholu do krajiny,
duše člověka, před branami noci
v úžasném podvečerním tichu,
nechávám srdce dychtivě tlouci...
Přečteno 295x
Tipy 4
Poslední tipující: Malá mořská víla, jitoush, Gabriela Green, Amonasr
Komentáře (0)