Naše lidová rčení
Z hlediska vyššího principu mravního – stůjte!
Z hlediska vyššího principu mravního – kujte!
Proutek ohýbejte, dokud je mladý,
do řeky vstupujte, ač proud je dravý!
Holuby milujte, nechte letět vrabce.
Ničeho se nebojte! Holuby milujte sladce!
Dokud džbán je celý, vodu noste
a život dál o novou šanci proste!
***
taky jich pár znám...třeba pečený pták nelétá…pouze za zvláštních okolností...
30.09.2014 23:44:24 | enigman