Z plovárny rozjívení a nehostinná
Skupinky dospělců
obklopují rozjívená dítka,
rodiče otupení sluncem,
vinnými střiky.
Brzy zapomínají
na ty nejmenší v kočárcích.
Liknavé lidské kroky,
žena se usmívá
na jiného muže,
to když partner se nedívá.
Ve vánku zmítaná kopřiva.
Klátí se také zoufalec
s touhou uspět u žen...
Dívka náctiletá
v koktejlových černých
pár desítek metrů,
klopýtá bosá u gheta,
v trsech trávy.
Pod stoly nálevny
rozkládá se viněta
laciného vína.
Moje duše,
v níž sídlí poeta,
v paprscích
končícího léta
řečeno suše
je krajina nehostinná
Buše?
Přečteno 350x
Tipy 13
Poslední tipující: lucie.Tee, jitoush, Pamína, Amonasr, AndreaM, townnen1, Malá mořská víla, Akrij8, střelkyně1
Komentáře (4)
Komentujících (3)